Pregătirea pentru intrarea în sezonul rece este perioada în care este utilă practicarea prevenţiei, îndeosebi la nivelul aparatului respirator. Pentru a evita administrarea în exces/abuzivă de antibiotice la copil, ca primă alternativă în problematica respiratorie sunt indicate produse naturale.

Pentru întărirea imunităţii organismului, opţiuni eficiente sunt produsele naturale cu suc de Echinacea purpurea. Produsele Plantextrakt din gama Imuno (Imunogrip şi Imunorezistan) conţin suc de Echinacea purpurea, iar planta este obţinută din cultură ecologică şi apoi prelucrată în stare proaspătă, ca suc presat şi stabilizat, rezultând o eficienţă terapeutică deosebită (susţinută de studii clinice pentru această formă de extracţie). Echinacea purpurea este singura specie din genul Echinacea care conţine compuşi cu acţiune imunostimulatoare din patru clase (derivaţi de acid cafeic, alcamide, polizaharide şi glicoproteine), iar forma extractivă de suc obţinut prin presarea plantei înflorite proaspete este cea care asigură totodată extracţia acestor compuşi.

Asocierea sucului de Echinacea purpurea, în produsele din gama Imuno, cu extracte gemoterapice sau fitoterapice constituie un sprijin pentru susţinerea, detoxificarea şi revitalizarea organismului.

IMUNOGRIP JUNIOR este un sirop cu acţiune imunostimulatoare, antiinflamatoare şi vitaminizantă. Alături de sucul de Echinacea purpurea, conţine extract gemoterapic de măceş şi siropuri de fructe (coacăz negru, măceş, cătină, afin).

Administrarea în cure periodice de 4-6 săptămâni reduce incidenţa infecţiilor respiratorii.

Cea mai bună protecţie o oferă administrarea cu cel puţin o lună înainte de expunere la virusurile gripale, astfel încât răspunsul imunitar să fie asigurat (perioada septembrie–octombrie).

Datorită acţiunii susţinute de stimulare a imunităţii, nu se va administra concomitent cu vaccinările (după 4-6 săptămâni de la efectuarea vaccinului). Pentru copilul de peste 7 ani şi pentru adulţi, se recomandă preparatul Imunogrip. Ambele preparate (Imunogrip Junior şi Imunogrip) se administrează în cicluri de 4 zile cu 4 zile pauză – posologie stabilită prin studii pentru sucul de Echinacea purpurea.

VITANEMIN JUNIOR este recomandat în cazul organismelor slăbite, obosite, posibil după infecţii respiratorii repetate. Conţine extracte gemoterapice de cătină roşie şi brad, săruri şi vitamine. Revitalizează organismul, corectează anemia, creşte pofta de mâncare, întăreşte sistemul osos şi dantura, stimulează creşterea armonioasă.

Se administrează în cure de 4-6 săptămâni; se poate alterna cu Imunogrip Junior (în pauzele de administrare ale acestuia). Pentru copilul anemic de vârstă mai mare, se poate apela la o cură cu Extract din mlădiţe de Tamarix (cătină roşie).

În caz de răceală sau gripă la debut, se recomandă preparatul fito-gemoterapic IMUNOREZISTAN ­JUNIOR. Conţine suc de Echinacea purpurea, gemoterapic de coacăz negru, extracte de Eupatorium perfoliatum, Pelargonium sidoides (Umckaloabo) şi sirop din fructe de măceş. Efectul este complex: imunostimulator, antiinflamator, antialgic. Administrat de la debutul bolii, reduce intensitatea simptomelor din starea de curbatură, revigorează organismul şi facilitează vindecarea. Este important de administrat încă 3-4 zile de la remiterea simptomelor. Există şi varianta pentru copiii de peste 7 ani şi adulţi, preparatul Imunorezistan forte.

În caz de răceli diverse, la nivelul căilor respiratorii superioare (nas, gât, urechi, sinusuri), se poate apela la SINUTROL JUNIOR. Este un produs complex fito-gemoterapic care conţine gemoterapice de arin negru, coacăz negru, carpen, cătină şi sirop de fructe (măceş şi cătină), cu acţiune antiinflamatoare, antialergică, antispastică şi cicatrizantă pe aparatul respirator.

Este eficient atât în infecţii acute, cât şi în cele recidivante, creşte rezistenţa organismului şi scurtează timpul de convalescenţă. Pentru copiii mai mari şi adulţi, există preparatul Polygemma 4 – sinusuri.

VITATUSSIN JUNIOR este eficient în caz de tuse seacă şi/sau productivă de diverse cauze şi în răguşeală (laringită); de asemenea, în convalescenţă după tuse persistentă. Conţine extracte gemoterapice din carpen, brad, alun, mesteacăn, măceş, suc de ridiche neagră şi sirop din fructe (măceş şi cătină). Pentru copiii mai mari, preparatul gemoterapic complex, Polygemma 3 – tuse este opţiunea pe care o recomandăm în tusea seacă şi/sau productivă.

Produsele prezentate sunt bine tolerate şi pot fi administrate concomitent cu antibioticele, când acestea sunt necesare, susţinând organismul pe perioada bolii, precum şi refacerea în perioada de convalescenţă.