Revista „Ginecologia.ro” continuă tradiţia stabilită de revistele în domeniul obstetricii şi ginecologiei încercând să ofere specialiştilor din domeniu informaţii utile în desfăşurarea profesiei, pe care aceştia le pot folosi în practica de zi cu zi, atât în spitale, cât şi în secţiile private, fiind adresată specialiştilor în domeniu, dar şi altor cadre care practică sau vin în contact cu acest domeniu.

Primul număr al revistei „Ginecologia.ro” reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte presa medicală românească. Articolele pe care „Ginecologia.ro” le va oferi cititorilor săi cuprind atât partea teoretică, necesară oricărui practician, cât şi studii de caz, exemple ilustrate, ce vin în susţinerea activităţii medicale, făcând referire atât la practicile curente, cât şi la descoperiri medicale de actualitate, de cercetare, cu referire la tehnicile inovative folosite de către personalul implicat în domeniul obstetricii şi ginecologiei. Noua revistă îşi propune, aşadar, ca, împreună cu Societatea Română de Ultrasunete în Obstetrică şi Ginecologie şi Societatea Română de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, dar şi  susţinută, în curând, de lansarea unui website, să aducă informaţii de actualitate, care să sprijine informarea personalului medical.

În acest prim număr vă invităm să descoperiţi problemele întâmpinate în managementul gravidelor cu malformaţii uterine congenitale, dar şi să citiţi despre problemele cauzate de cancerul de sân; în România, aproximativ 6.000 de femei sunt diagnosticate anual cu această afecţiune, însă mortalitatea ar putea fi redusă cu până la 30% prin depistarea precoce a bolii, efectuând o mamografie. Rămânând la bolile mamare, continuăm discuţia prin prezentarea afecţiunilor ce pot apărea în copilărie şi adolescenţă - anomalii congenitale, de creştere, maligne sau benigne. De asemenea, venim cu date noi, de interes actual, în privinţa implicaţiilor naşterilor premature, dar şi în direcţiile de cercetare şi studiu clinic ce privesc paraliziile cerebrale, încercând definirea unui grad de asociere a scorului Apgar la 5 minute scăzut şi a pH-ului arterial ombilical scăzut cu apariţia paraliziei cerebrale, ca marker esenţial de encefalopatie hipoxic ischemică la nou-născuţii la termen.

Cu această succintă descriere a materialelor din acest număr, sperăm să ne deveniţi fideli cititori ai „Ginecologia.ro”, dar şi colaboratori - atât în cazul revistei, cât şi în ceea ce priveşte ţelurile pe care împreună le promovăm.