Dragi colegi,

Încheiem anul 2019 cu numărul 4 din acest an al revistei ORL.ro (numărul 45), cu subiecte interesante, sperăm, pentru practica dumneavoastră clinică.

Ştacheta ne-a fost ridicată mult de rea­lizările specialităţii din acest an:

  • organizarea în România pentru prima dată a unei prestigioase conferinţe in­ter­naţionale de implant cohlear (Sim­po­zionul European de Implant Cohlear Pediatric – ESPCI), de către conf. univ. dr. Luminiţa Rădulescu;

  • organizarea primului Congres Naţional de Audiologie, de către conf. univ. dr. Sebastian Cozma.

ESPCI, organizat în Bucureşti, a exce­lat prin participarea unor personalităţi din domeniul implantării cohleare din în­­trea­ga lume şi prin nivelul ştiinţific de top al prezentărilor, în cadrul unei con­fe­rin­­ţe organizate minuţios, într-o locaţie care a tăiat răsuflarea par­ti­ci­pan­ţilor din afa­ra ţării, Palatul Parlamentului.

Iar audiologia, mult îndrăgită de mine, a ieşit în sfârşit din „necunoscut” prin efortul preşedintelui Societăţii Române

de Audiologie şi Patologie a Comunicării de a marca începutul conferinţelor din această supraspecializare a specialităţii ORL. Organizat la Iaşi, primul congres al SRAPC a reunit specialişti de vârf din audiologia internaţională şi din industria de nişă, cu workshopuri şi cursuri foarte bine primite şi apreciate de tinerii specialişti.

Încheiem, aşadar, un an foarte bun pentru pregătirea noastră profesională, în care manifestările tradiţionale ale specialităţii au fost completate de aceste două noi şi bine-venite reuniuni ştiinţifice.

Vă doresc Sărbători tihnite, cu bucurie şi belşug, şi un An Nou în care să reuşim să le oferim pacienţilor noştri cele mai bune soluţii terapeutice.

La mulţi ani!