Înaintea Sărbătorilor de iarnă, ne apropiem de dumneavoastră cu cele mai bune gânduri şi urări, dar şi cu un număr nou al revistei ORL.ro. Ne bucurăm că ne-am reîntâlnit la Congresul Societăţii Române de Audiologie şi Patologie a Comunicării, unde atmosfera a fost minunată, încărcată de prietenie, cu bună dispoziţie şi sete de ştiinţă.

A fost un congres minunat, reuşit, după părerea noastră, a organizatorilor, dar şi a participanţilor, care ne-au bucurat cu aprecierea lor. Le mulţumesc din nou lectorilor, care şi-au găsit loc în programul lor încărcat să vină la Bucureşti pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele şi expertiza clinică de cel mai înalt nivel.

Societatea Română de Audiologie şi Patologie a Comunicării este o societate tânără, dar în ultimii şapte ani a promovat audiologia prin conferinţe anuale şi cursuri postuniversitare, chiar şi în perioada pandemiei de COVID-19. Congresul din acest an a adus plusvaloare istoriei şi tradiţiei societăţii şi suntem foarte recunoscători tuturor lectorilor invitaţi şi participanţilor.

În plus, membrii Consiliului Director au adus în societate experienţa personală clinică şi educaţională de peste 20 de ani pentru a contribui la misiunea de promovare a audiologiei în rândul tinerilor rezidenţi ORL. Fiecare dintre noi am promovat patologia auditivă şi vestibulară prin organizarea anuală a conferinţelor sau cursurilor de perfecţionare dedicate acestor domenii ale specialităţii noastre şi de ani buni i-am invitat printre lectori pe mai tinerii noştri colegi atraşi de această frumoasă patologie, pentru a-i susţine în alegerea lor.

Feedbackul primit la congresul din această toamnă a fost foarte bun, iar noi, ca societate, vom face tot posibilul pentru a continua munca deloc uşoară de a aduce audiologia la un nivel superior, atât pentru audiologi, cât şi pentru medicii ORL.

 

Sărbători tihnite!

Mădălina Georgescu