Dragi colegi,

Sperăm ca noul număr al revistei să vă găsească la Forumul ORL.ro de anul acesta!

Profitând de ospitalitatea Clinicii ORL a Spitalului de Recuperare din Iaşi, a cărui reputaţie profesională este bine cunoscută, ne vom întâlni să răsfoim paginile noului număr al revistei ORL.ro în Copou, la a 7-a ediţie a Forumului ORL.ro.

În afara prezentărilor ştiinţifice axate pe Particularităţile patologiei ORL la copii, anul acesta vom avea o după-amia­ză dedicată educaţiei practice - sub atenta observaţie a medicilor otologi cu experienţă, vom organiza un curs de disecţie de os temporal. Ştim cu toţii cât de greu ne-a fost în rezidenţiat să descifrăm urechea, atât de complexă ca anatomie şi atât de ascunsă privirii directe.

Tocmai de aceea ne-am gândit şi am reuşit, cu ajutorul substanţial al companiei MED EL, să organizăm un curs de frezaj în care rezidenţii şi tinerii specialişti ORL să încerce efectiv diferite tehnici chirurgicale utilizate în montarea protezelor auditive implantabile.

Formarea profesională este „amară”, dar fructele ei sunt „dulci”, după cum spunea Aristotel, şi acest efort susţinut de pregătire este şi mai intens pentru medici.

Investiţia în educaţie ne răsplăteşte însă cel mai bine efortul şi ne dorim ca acest curs să-şi atingă scopul propus - să apropie tinerii medici ORL de lumea „înfricoşătoare” a OTOLOGIEI.