În dimineaţa zilei de 22 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au realizat 64 de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin, la persoane bănuite că au eliberat adeverinţe de vaccinare false.


Acţiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic şi uz de fals, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 15 mai - 25 iunie a.c., doi bărbaţi din Drobeta-Turnu Severin, angajaţi ai unei instituţii publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicaţie informatică şi ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverinţe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva COVID-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale, se arată în comunicat.

Sursă foto: Poliţia Română


Psihiatru (2)