Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează concursul de admitere pentru programele de studii: Medicină (Facultatea de Medicină), Medicină dentară şi Tehnică dentară (Facultatea de Medicină Dentară), Farmacie (Facultatea de Farmacie), Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, respectiv Radiologie şi Imagistică (Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală).


Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează concursul de admitere în perioada 23-26 iulie 2023. Candidaţii se vor putea înscrie exclusiv online în perioada 10 iulie – 16 iulie, se arată într-un comunicat. 

Din totalul de 765 de locuri ale Universităţii, 425 locuri sunt la buget şi 340 la taxă.

Candidaţii la programul Medicină vor concura pe 265 de locuri la buget şi 95 la taxă. La Facultatea de Medicină dentară sunt 40 de locuri bugetate şi 50 de locuri cu taxă pentru programul Medicină dentară, şi 15 locuri la buget, respectiv 30 la taxă la programul Tehnică dentară.

La Facultatea de Farmacie, la programul Farmacie sunt 30 de locuri bugetate şi 55 cu taxă. La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, la programul Asistenţă Generală sunt scoase la concurs 40 de locuri la buget şi 70 la taxă, la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare sunt 20 de locuri bugetate şi 10 locuri cu taxă, iar la Radiologie şi Imagistică sunt 15 locuri la buget şi 30 la taxă.

Absolvenţii proveniţi din sistemul de protecţie socială au la dispoziţie 10 locuri bugetate, absolvenţii de licee proveniţi din mediul rural au 23 de locuri bugetate, cetăţenii de etnie rromă pot concura pe 5 locuri, iar 2 locuri sunt bugetate pentru persoanele cu dizabilităţi.

În ceea ce priveşte calendarul concursului de admitere, candidaţii se vor putea înscrie exclusiv online. Pe 23 iulie va avea loc examenul de admitere la Facultatea de Medicină şi la Facultatea de Medicină Dentară pentru programul de studiu Medicină Dentară. Pe 26 iulie se va desfăşura examenul la Facultatea de Farmacie, la Facultatea de Medicină Dentară pentru Programul de studiu Tehnică Dentară, precum şi pentru toate programele de studiu ale Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

După finalizarea admiterii, doar candidaţii declaraţi admişi vor aduce dosarul cu acte în original.

Disciplinele de concurs la programul Medicină sunt biologia şi chimia organică, la Medicină dentară - biologie şi chimie organică, la Tehnică dentară – biologie, la Farmacie - Chimie organică şi Botanică sau Biologie, iar la Asistenţă Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, respectiv Radiologie şi Imagistică (Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală) – biologie.

 




Pediatru