O aplicaţie românească de servicii medicale la domiciliu extinde gama de funcţionalităţi, prin lansarea serviciilor de telemedicină, respectiv sfat medical prin chat şi consultaţii medicale prin apel video.


Persoanele care suferă de mobilitate redusă temporar sau permanent, precum şi cele care nu au timpul necesar pentru deplasarea la medic, pot beneficia de suport medical la distanţă prin aplicaţia BEESERS, se arată într-un comunicat. În plus, angajaţii şi angajatorii pot economisi resurse prin folosirea abonamentelor.

Cu peste 400 de specialişti medicali activi la nivel naţional, aplicaţia devine prima platformă digitală de servicii medicale integrate din România, adăugând noi funcţionalităţi de telemedicină, se arată în document.

Noile funcţionalităţi completează traseul medical al pacientului prin consultaţii, sfaturi medicale şi  investigaţii la distanţă. Consultaţiile la distanţă prin telemedicină se desfăşoară sub trei forme: sfat medical prin chat, consult prin apel video şi apel video asistat.

„Sfatul medical prin chat este un serviciu digital de proximitate, prin intermediul căruia pacientul primeşte opinii medicale sau interpretări sumare de documente, fără să fie necesară programarea unui consult prin apel video. Această funcţionalitate ajută pacientul să beneficieze, în condiţii de cost avantajoase, de opinii rapide, care pot rezolva probleme de urgenţă medicală”, se arată în comunicat.

Consultul  prin apel video necesită programare şi se desfăşoară direct în aplicaţie, între pacient şi medic. În cazul apelului video asistat, în situaţia în care medicul recomandă acest tip de investigaţie, un asistent medical se deplasează la domiciliul pacientului, însoţit de dispozitive medicale portabile.

Noile servicii la distanţă introduse în platformă pot fi accesate atât de persoanele fizice, prin abonamente individuale, precum şi prin abonamente corporate, destinate angajatorilor.

Partenerii BEESERS sunt acreditaţi de Ministerul Sănătăţii şi au experienţă relevantă în serviciile medicale private sau de stat.

Specialiştii care folosesc cel mai mult telemedicina sunt: practicieni în sănătate mintală, specialişti în infertilitate, dermatologi, cardiologi, endocrinologi, medici generalişti, medici gastroenterologi şi oncologi, specialişti în medicină pediatrică, neonatologie şi medicină ortopedică.

Pe lângă posibilitatea unei surse suplimentare de venit, beneficiile în rândul medicilor presupun atât minimizarea spre zero a costurilor logistice, cât şi creşterea randamentului numărului de pacienţi, odată cu trasabilitatea şi predictibilitatea acestora, se arată în comunicat.

Aplicaţia oferă acces gratuit pentru 30 de zile utilizatorilor care apelează la serviciile de chat medical, oricând până la finalul lunii iunie 2022.

 

 

Pediatru