Compania BAT, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), lansează campania anuală Alege Asumat un Comportament Comercial Curat – cu mesaje de toleranţă zero privind comercializarea produselor cu nicotină către minori în 32.000 de magazine din România.


În România, BAT a desfăşurat, în ultimii 25 de ani, programe de informare a comercianţilor şi consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar şi la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină, informează Agerpres.

Din 2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT şi pune la dispoziţia consumatorilor numărul de contact 021/9551 - Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii.

„Dacă timpul ar fi la îndemâna noastră şi ar putea fi dat înainte şi înapoi, atunci cu siguranţă unul dintre lucrurile pe care le-aş elimina din viaţa mea ar fi fumatul. În noua eră a maşinilor electrice, să scoţi fum pare total demodat. Dacă vă doriţi să faceţi ceva spectaculos, alegeţi ceva constructiv, nu un viciu”, a subliniat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.
 

 



Pediatru