Colegiul Medicilor din România oferă tuturor membrilor săi posibilitatea de a vota fizic, la secţia de votare, sau prin mijloace de comunicare la distanţă (vot electronic) în cadrul alegerilor pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial (14-21 septembrie 2023) şi pentru Comisia Superioară de Disciplină (13 octombrie 2023).


Acest demers demonstrează „angajamentul CMR pentru respectarea drepturilor membrilor săi de a alege şi de a fi aleşi, prin vot personal, direct, secret şi liber exprimat”, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România.

Mai arată „intenţia de încurajare a participării tuturor membrilor la acest proces electoral democratic şi determinarea de a investi în proiecte care valorizează progresele tehnologice ale prezentului în sprijinul consolidării şi dezvoltării acestei organizaţii cu rol major în sistemul de sănătate şi în societatea din România”, se mai subliniază.

La data de 17 mai, a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 424, partea I, Decizia nr.8/2023 a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România privind stabilirea datei organizării alegerilor pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial şi pentru Comisia Superioară de Disciplină, adoptarea Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină şi aprobarea componenţei Comisiei Electorale Centrale, se mai arată în postare.

 

 


Ginecologia (1)