Reglementările din sistemul de sănătate, instituite pe perioada stării de alertă, rămân valabile până la data de 31 martie, chiar dacă starea de alertă a încetat începând cu data de 9 martie.


Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va anunţa în timp util reglementările care vor intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie, se anunţă pe pagina de Facebook a instituţiei.

Una dintre reglementările care rămân valabile până la sfârşitul lunii martie se referă la posibilitatea acordării la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare, de consultaţii medicale în asistenţa medicală primară şi în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog şi logoped, informează Agerpres.

Potrivit unei alte prevederi din starea de alertă, consultaţiile medicale la distanţă se acordă şi se validează fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia, însă toate celelalte servicii medicale vor fi validate cu cardul de sănătate.

 


Pediatru