În contextul Zilei Internaţionale a Medicilor 2023, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti anunţă că va oferi consiliere juridică gratuită medicilor agresaţi.


Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti anunţă public că va oferi consiliere juridică gratuită tuturor cazurilor în care se confirmă că medici, membri ai CMMB – specialişti ce îşi fac datoria - sunt agresaţi la locul de muncă, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizaţiei. Postarea este semnată de prof. dr. Cătălina Poiană, preşedinte CMMB.

„Cu toţii am auzit de greşeli şi fapte reprobabile ale unor medici, iar în aceste cazuri justiţia trebuie să se pronunţe şi, cu siguranţă, pe mine şi pe majoritatea dintre noi, medicii, astfel de situaţii nu ne reprezintă”, se arată. „Dar nici nu putem fi de acord cu situaţiile în care medici care îşi fac datoria sunt agresaţi. Spunem ferm: medicii trebuie să îşi îngrijească pacienţii cu profesionalism şi dedicare”, se mai subliniază.

În postare, se menţionează o adresă de e-mail (consiliere.juridica@cmb.ro), cu menţiunea că „Trebuie să trecem şi de la vorbe la fapte”

 




Farmacist