La trecerea în veşnicie a domnului conferenţiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca îşi exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare.


Medic primar chirurgie generală şi  chirurgie cardiovasculară, doctor în ştiinţe medicale, conferentiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate (Lyon-Franţa, Columbia, Carolina de Sud, SUA), a fost printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România şi unul dintre fondatorii actualului Institut al  Inimii Cluj-Napoca, se arată pe site-ul UMF „Iuliu Haţieganu”.

A fost şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017 şi şeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a universităţii clujene.

„A fost un coleg, un om şi un medic adevărat, cu o viaţă pusă în slujba pacienţilor săi. A fost  mentorul a nenumăraţi chirurgi cardiovasculari, care îl vor păstra veşnic în sufletele lor pentru profesionalism, umanism, prietene şi dăruire. Domnul conferenţiar va rămâne, în memoria noastră, un spirit profund, pentru care principiile sunt cele pe care se poate clădi o carieră valoroasă. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi aducem un pios omagiu celui dispărut. Dumnezeu să îl odihnească!”, se mai arată pe site-ul UMF „Iuliu Haţieganu”.







Medic