Pentru al IV-lea an consecutiv, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova a invitat elevii să-şi demonstreze măiestria artistică în pictură şi să participe la concursul „Medicul – prin ochii unui copil”.


Copiii au fost încurajaţi să realizeze o lucrare (desen, pictură sau colaj), ce va reda emoţiile şi viziunea lor privind profesia de medic, farmacist sau asistent medical, educaţia pentru sănătate şi modul sănătos de viaţă, se arată pe pagina de Facebook a universităţii.

La concurs au participat elevi din clasele I-XII din instituţiile de învăţământ primar şi secundar şi de la liceele cu profil artistic sau şcolile de arte/arte plastice din ţară, la trei categorii de vârstă: învăţământul primar (clasele I-IV) sau 7-10 ani; învăţământul gimnazial (clasele V-IX) sau 11-14 ani; învăţământul liceal (clasele X-XII) sau 15-17 ani şi 18+.

Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, care a desemnat nouă câştigători, câte trei pentru fiecare categorie de participanţi. Totodată, două lucrări vor lua Premiul rectorului Universităţii şi Premiul Departamentului Comunicare şi Relaţii Publice.

Câştigătorii concursului vor fi recompensaţi cu diplome şi produse marca USMF „Nicolae Testemiţanu”, iar ceilalţi participanţi – cu diplome cu menţiune şi certificate (în format electronic).

Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul universităţii şi pe paginile de Facebook şi Instagram.

„Aducem mulţumiri tuturor copiilor care au participat la concurs, dar şi profesorilor care i-au ghidat şi încurajat. Sunteţi minunaţi şi talentaţi! Prin desenele voastre, transmiteţi un mesaj artistic frumos şi multe emoţii pozitive medicilor şi tuturor lucrătorilor medicali”, se mai subliniază în postare.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

 

 



Pediatru