A debutat Congresul Naţional al Societăţii Române de Reumatologie (SRR), manifestare ştiinţifică de prestigiu, cu participare internaţională. Organizat pentru prima data în Sibiu, congresul se desfăşoară în perioada 29 septembrie - 1 octombrie.


Evenimentul este organizat în format hibrid, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Congresul National de Reumatologie este deja tradiţie. (...) Cu un program ştiinţific ambiţios şi variat, subiecte de actualitate şi un grup de lectori de elită din ţară şi din afara ei, Congresul Naţional de Reumatologie va fi nu doar un eveniment de cea mai înaltă ţinută ştiinţifică, dar şi prilejul de a fi din nou împreună”, a declarat prof. univ. dr. Simona Rednic, preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, în mesajul de invitaţie de pe site-ul evenimentului.

La congres, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi reprezentat de personalul medical al compartimentului Reumatologie din cadrul Secţiei Clinice Medicală I.

„Deşi Sibiul a găzduit mai multe manifestări ştiinţifice din diferite specialităţi medicale şi din specialitatea noastră (n.a. - reumatologie) cum ar fi Şcoala de Vară a tinerilor reumatologi din România 2020 şi 2021, chiar în dificilii ani de început al pandemiei, este pentru prima oară când oraşul nostru este gazda Congresului Naţional de Reumatologie”, a declarat conf. univ. dr. Liana Chicea, medicul şef al Secţiei Clinice Medicală I din cadrul SCJU Sibiu şi membru în Comitetul Ştiinţific al Societăţii Române de Reumatologie.

Pe parcursul congresului, programul ştiinţific va fi diferit în fiecare dintre cele trei săli de conferinţă. Vineri 30 septembrie şi sâmbătă 1 octombrie se vor desfăşura lucrări pe 3-4 sesiuni paralele cu teme de specialitate şi interdisciplinare, inclusiv Reumatologia în vremea COVID-ului. Sesiunea de postere şi expoziţia medicală vor fi organizate la Centrul Cultural „Ion Besoiu”.

În încheiere, sâmbătă 1 octombrie, orele 18.15-19.15, tematica va fi extrapolată în context psihocultural şi artistic prin conferinţele susţinute de prof. dr. Daniel David, rector UMF Cluj-Napoca – „Sănătatea în contextul psihocultural românesc”, şi prof. dr. Simona Rednic, UMF Cluj-Napoca – „Rolul artelor şi umanioarelor în formarea unui medic”, precum şi prin prezenţa prof. Constantin Chiriac, preşedintele FITS Sibiu.

 


Medic