Primul transport de concentratoare de oxigen din cele 40 pe care Israelul le donează spitalelor din România a sosit la Bucureşti, iar duminică va veni în România şi o delegaţie medicală din această ţară.


Echipa este compusă din trei doctori, un asistent-şef specializat în COVID-19 şi un expert în logistică, iar obiectivul specialiştilor este de a perfecţiona activitatea personalului medical şi de a eficientiza procesul de îngrijire, având în vedere criza de personal, de a însoţi medicii şi de a-i îndruma, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului, preluat de Agerpres.

„România trece printr-o perioadă dificilă, prin care multe ţări au trecut, inclusiv Israel. Pacienţii infectaţi cu coronavirus au nevoie de o atenţie medicală deosebită şi aceste concentratoare de oxigen îi vor ajuta în procesul de vindecare (...). Vom continua să sprijinim România, o ţară de care ne leagă o prietenie puternică, pentru a depăşi acest impas cât mai repede”, a afirmat ambasadorul Israelului la Bucureşti, Excelenţa Sa David Saranga.

Delegaţia care va sosi în România este condusă de doctor Ram Sagi, directorul Departamentului pentru Spitale din cadrul Ministerului israelian al Sănătăţii. Anterior, el a fost şef adjunct al corpului medical al Armatei israeliene şi director adjunct al Spitalului Bellinson. Alături de el se vor afla directorul unei unităţi de primiri urgenţe de la un spital israelian, precum şi un expert în logistică privind pregătirea şi protejarea populaţiei.

Demersului iniţiat de Ambasada Israelului i s-au alăturat şi companiile israeliene AFI Europe România şi Elbit Systems, precizează reprezentanţii misiunii diplomatice.

Sursă foto: Facebook Ambasada Israelului în România

 

Medic