Datele medicale ale unor pacienţi britanici au fost publicate după un atac cibernetic care a vizat un furnizor de servicii. Atacul perturbă în continuare funcţionarea marilor spitale londoneze, a anunţat Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS).


Atacul cibernetic masiv împotriva unei companii specializate în analiza sângelui, care a avut loc pe 3 iunie, a avut un „impact major” asupra mai multor servicii medicale, inclusiv asupra transfuziilor de sânge, informează AFP şi Agerpres.

Funcţionarea unor spitale din centrul Londrei, King's College Hospital, Guy's şi St. Thomas, a fost grav afectată, mii de programări şi de operaţii fiind anulate în ultimele două săptămâni.

BBC afirmă că grupul rus de infractori cibernetici Qilin se află în spatele acestui atac. Potrivit radioteleviziunii publice britanice, grupul Qilin ar fi partajat aproape 400 GB de date - inclusiv numele pacienţilor, datele de naştere, numerele NHS şi descrieri ale analizelor de sânge - pe site-ul său de pe darknet şi pe canalul Telegram.

 




Alergologia