Una dintre lecţiile importante ale pandemiei este faptul că sistemul de sănătate ar trebui consolidat, investiţia în cercetare fiind foarte importantă, a declarat consilierul prezidenţial Diana Păun, în cadrul unei videoconferinţe.


Criza COVID-19 a arătat că sistemul de sănătate trebuie consolidat, a spus Diana Păun, citată de Agerpres.

„Aceste subiect trebuie să fie prioritar pe agenda reconstrucţiei. Sănătatea s-a dovedit a fi deosebit de importantă pentru noi toţi, iar sistemul sanitar este unul din sistemele de răspuns la criză. Cred că este important (...) să îi consolidăm capacitatea de a asigura în primul rând aprovizionarea, distribuţia de medicamente, materiale sanitare”, a declarat consilierul prezidenţial, care a mai subliniat că este foarte importantă şi investiţia în cercetare.

Diana Păun a adăugat că trebuie profitat la maximum de oportunităţile de finanţare europeană din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau din programele operaţionale.

„Cred că este foarte important să consolidăm investiţia în cercetare, care este un element central pentru performanţă şi sustenabilitate. Prin eforturile conjugate ale cercetătorilor din întreaga lume, s-a ajuns la performanţa de a se crea atât de repede vaccinuri şi iată, până la urmă, vaccinarea a fost unul din modurile de a ieşi din pandemie. (...) Trebuie să punem accent pe investiţii pentru îngrijiri în comunitate, la domiciliu”, a spus Diana Păun.

 


Pediatru