Două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).


„Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii numărului de cazuri în Africa de Sud”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP şi Agerpres.

„Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron”, a adăugat directorul general al OMS. Primele date sugerează că vaccinul continuă să ofere o bună protecţie împotriva formelor severe de COVID-19 şi reduce riscul de deces, a mai spus el.

Africa de Sud se confruntă cu un nou val al pandemiei, a anunţat Centrul pentru Inovare şi Răspuns la Epidemii (CERI), la sfârşitul lunii aprilie. Sub 45% din populaţia adultă a ţării este complet vaccinată.





ORL