Cercetare la nivel înalt la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi: prof. univ. dr. Adrian Covic, prorector responsabil cu cercetarea ştiinţifică, dezvoltare şi inovare al Universităţii, a câştigat premiul „Ana Aslan” pentru Medicină în cadrul Galei Cercetării Româneşti, organizată de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).


De asemenea, echipa Mavis Artificial Heart a UMF Iaşi a primit un premiu special, acordat pentru activitatea ştiinţifică care răspunde unor provocări societale majore. Gala Cercetării Româneşti a avut loc marţi, 27 februarie, la Opera Naţională Bucureşti, se arată pe site-ul UMF Iaşi.

Gala Cercetării Româneşti este un eveniment iniţiat de Guvern anul trecut.

„Gala Cercetării Româneşti este o iniţiativă prin care promovăm rezultatele cercetătorilor români în societate. Pentru prima dată, vom recompensa şi financiar cele mai importante 11 proiecte de ştiinţă şi tehnologie generate de cercetătorii de elită ai României. Vom acorda premii totale de 3,3 milioane de lei pentru contribuţii substanţiale în domenii precum informatică, medicină, biotehnologii sau fizică”, a precizat ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

Câştigătorul premiului „Ana Aslan”, prof. univ. dr. Adrian Covic, este profesor şi prorector al UMF Iaşi, şeful Compartimentului de Transplant Renal al Spitalului „Dr. C.I.Parhon”.

Echipa  „Mavis Artificial Heart”, care a primit premiul de excelenţă pentru activitatea ştiinţifică care răspunde unor provocări societale majore, este alcătuită din 30 de studenţi de la Facultatea de Bioinginerie Medicală şi de la Facultatea de Medicină, coordonată de dr. Alexandru Pleşoianu de la Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului şi îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS.

„Performanţa prof. univ. dr. Adrian Covic în domeniul cercetării este o sursă de inspiraţie pentru comunitatea noastră academică, dar în special pentru studenţii şi rezidenţii noştri. Acest premiu este o nouă recunoaştere binemeritată a unei cariere profesionale impecabile. De asemenea, ne mândrim şi cu echipa MAVIS, recompensată la Gala Cercetării Româneşti cu un premiu de excelenţă”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Comisiile de evaluare au fost formate din experţi propuşi de Prezidiul Academiei Române, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice, Colegiul Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare şi Consiliul Naţional al Rectorilor.

Sursă foto: umfiasi.ro






Medic