Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV) a publicat lista categoriilor de persoane care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare, care începe vineri, 15 ianuarie. Programările în această etapă vor fi deschise la ora 15.00.


Potrivit CNCAV, în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc, reprezentată de:

  • Adulţi cu vârsta peste 65 de ani;
  • Persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

CNCAV mai anunţă că, în conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni:

Diabet zaharat

Obezitate

Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

Afecţiuni cardiovasculare

Afecţiuni renale

Afecţiuni oncologice

Afecţiuni pulmonare

Afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

Afecţiuni hepatice moderate/severe

Afecţiuni autoimune

Imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Programările pentru vaccinare se pot face fie individual pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin intermediul medicului de familie, fie de către angajator, în cazul salariaţilor care fac parte din domeniile-cheie.


ORL