Institutul „Marius Nasta” ar putea avea, din toamna acestuia an, un spital modular cu 15 paturi de terapie intensivă şi alte 40 de locuri pe secţie pentru pacienţi cu COVID şi cu sindroame post-COVID, a declarat managerul Beatrice Mahler.


Ca obiectiv de investiţii pentru anul 2022, Institutul „Marius Nasta” doreşte să declanşeze licitaţia pentru construcţia spitalului modular, a declarat Beatrice Mahler pentru Agerpres.

„Finanţarea acestui spital modular provine din fonduri europene. Un proiect câştigat anul trecut şi care va fi implementat - sper eu - până la faza finală pe parcursul anului 2022. Este cel mai mare proiect, în valoare de 14.400.000 lei. Este un spital care va avea 15 locuri de terapie intensivă, 40 locuri pe secţie cu un container care va conţine un computer-tomograf. Va avea destinaţie pentru perioade de val pandemic - pacientul cu COVID -, şi pentru perioadele dintre valuri ne dorim să oferim îngrijire în această zonă pacienţilor cu sindroame post-COVID care au nevoie de terapie respiratorie susţinută şi, din păcate, avem astfel de situaţii”, a precizat medicul.

Unitatea modulară va fi construită în curtea institutului, între pavilionul 2, care în prezent este destinat pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, şi pavilionul 3, unde sunt internaţi pacienţi cu tuberculoză.

„Sperăm că nu va dura foarte mult etapa de construcţie, şi dacă punem trei luni pentru fiecare etapă, eu cred că în septembrie este un termen optimist, dar posibil”, a arătat Mahler.

Managerul institutului a adăugat că alte proiecte ale unităţii medicale vizează dotarea Serviciului de Anatomie Patologică, dar şi finalizarea reţelei de canalizare, însă acestea depind de finanţarea care „încă nu este confirmată”.

Sursă foto: Facebook Beatrice MahlerOncolog