Un grup de medici şi dentişti din Japonia a intentat la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva Google. Compania e acuzată că păstrează pe aplicaţia sa de navigaţie recenzii pe care reclamanţii le consideră incorecte.


Reclamanţii cer despăgubiri totale de 1,4 milioane yeni  - circa 90.500 de dolari, informează agenţiile Kyodo şi Agerpres.

Cei 63 de profesionişti din domeniul medical susţin că recenziile negative înscrise pe Google Maps le-au creat dezavantaje uriaşe în activitate. Este prima astfel de acţiune împotriva unui gigant din IT, a menţionat avocatul reclamanţilor.

Utilizatorii Google Maps pot posta recenzii privind diferite servicii şi le pot acorda note pe o scară de la 1 la 5. Sunt disponibile şi alte informaţii, inclusiv adresa şi programul, aminteşte Kyodo.

Avocatul Yuichi Nakazawa a explicat că nu este corect ca Google să nu aibă nicio responsabilitate în ce priveşte situaţia dezavantajată în care au fost puşi reclamanţii, invocând totodată dificultăţile pe care le presupune solicitarea ştergerii recenziilor.

Reclamanţii insistă că, în timp ce ei nu pot contesta recenziile neadevărate, dată fiind confidenţialitatea medic-pacient, Google nu a luat măsuri adecvate.

Gigantul american a indicat că încearcă să reducă informaţiile incorecte, dar a refuzat să comenteze cazurile individuale.

 




Alergologia