Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, Alina Belu, a declarat că se va înfiinţa, în cadrul acestei unităţi medicale, un compartiment adresat copiilor cu tulburări din spectrul autist.


Potrivit managerului, Spitalul „Sfânta Maria” este primul spital pediatric din ţară care ar avea inclus un astfel de compartiment, informează Agerpres

„Din nefericire, această patologie este din ce în ce mai frecventă. Noi vrem să înfiinţăm acest centru în primul rând pentru diagnostic şi tratament, pentru a putea recupera pacienţii până la vârsta de 5 ani. Este foarte important acest lucru. Pentru a avea succes în astfel de terapii, copiii trebuie să fie diagnosticaţi între vârsta de 1-2 ani, ceea ce în acest moment nu se întâmplă la nivelul Moldovei”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, Alina Belu.

Ea a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate tulburările din spectrul autist pentru a gândi şi proiecta acest compartiment.

De asemenea, managerul a subliniat importanţa dezvoltării şi demarării la nivel naţional a unui program de screening pentru depistarea timpurie a afecţiunilor din spectrul autist.

 



Pediatru