Autorităţile sanitare din Marea Britanie anunţă că au detectat primul caz din ţară de infectare cu tulpina de gripă tip A(H1N2) - similară cu un virus care circulă în prezent la porci -, adăugând că pacientul a prezentat simptome uşoare şi că s-a vindecat complet.


Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că acest caz a fost detectat în cadrul monitorizării de rutină a gripei la nivel naţional şi a precizat că sursa infecţiei nu este cunoscută, informează Reuters şi Agerpres.

„Este prima dată când detectăm acest virus la persoane în Marea Britanie, deşi acesta este foarte asemănător cu virusuri care au fost depistate la porci”, a declarat Meera Chand, director în cadrul UKHSA.

Contactele apropiate ale cazului sunt monitorizate de autorităţi, se arată în comunicatul în care se precizează că situaţia este urmărită cu atenţie sporită în cabinetele şi spitalele din North Yorkshire.

În 2009, pandemia de gripă porcină la om a infectat milioane de persoane. Aceasta a fost cauzată de un virus care conţinea material genetic de la virusuri aflate în circulaţie la porci, păsări şi om.

Din primele informaţii reiese că infecţia detectată recent în Marea Britanie este diferită de celelalte 50 de cazuri umane de infectare cu tulpină similară, identificate în alte zone ale lumii din 2005 încoace .

 




ORL