Ministerul Sănătăţii a anunţat că a avizat structura modificată a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie”, care include clădirea construită din fonduri colectate de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.


„Acordarea avizului pentru structura modificată a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «M. S. Curie» a permis deplasarea echipei Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare”, au informat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, citaţi de Agerpres.

În paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ şi de specialitate al spitalului inventariază bunurile şi echipamentele din noua clădire, pentru a putea fi încheiată donarea acestora şi înregistrarea în patrimoniul spitalului.

Pentru ca acest proces să se desfăşoare mai rapid, Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă de specialişti încă din luna februarie.

„Ministerul Sănătăţii este consecvent în a sprijini orice proiect pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din România, în limitele legislaţiei în vigoare”, mai arată reprezentanţii MS.

„Ministerul Sănătăţii - România a avizat noua structură de paturi pentru Spitalul pe care l-am construit împreună. #Noi, cei peste 350.000 de donatori şi peste 8.000 companii. Urmează avizarea din partea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (...). Suntem cu un pas mai aproape ca micuţii pacienţi, părinţii lor şi cadrele medicale să aibă acces la condiţii de secolul XXI”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

 

 



Oncolog