Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 38,36%, a informat Ministerul Sănătăţii. Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 20.131 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 52.482 teste RT-PCR şi antigen efectuate.


Ministerul Sănătăţii solicită persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea, informează Agerpres, preluând un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Cetăţenii ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19, pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

„În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, arată Ministerul Sănătăţii. „Astăzi, dintre cele 903 persoane internate la ATI, 763 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 41 de decese înregistrate, 38 au survenit la pacienţi nevaccinaţi”, subliniază reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

 

Psihiatru (2)