Ministerul Sănătăţii va realiza un studiu de piaţă pentru identificarea celor mai noi tehnologii referitoare la soluţiile/echipamentele disponibile şi a bugetelor necesare implementării sistemului de telemedicină şi a sistemelor mobile de monitorizare a pacienţilor.


În cadrul Planului de Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Ministerul Sănătăţii va derula investiţia „Telemedicina şi sisteme mobile de monitorizare a pacienţilor”, care are un buget de 100 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Ministerului.

„Fondurile vor fi alocate pentru achiziţia unui sistem de telemedicină compus din hardware şi software, precum şi pentru echiparea mai multor ambulatorii de specialitate, a cabinetelor medicilor de familie, în mod preponderent din zonele defavorizate şi greu accesibile, cu echipamente dedicate serviciilor medicale furnizate prin  telemedicină”, se subliniază în document.

Mai multe informaţii şi modalitatea de a transmite propunerile tehnico-financiare pot fi consultate aici, termenul fiind de 1 noiembrie 2022.

Ginecologia (1)