Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a informat, luni, că, în prezent, starea medicului Cătălin Denciu, care a suferit arsuri în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ şi care a fost transferat duminică în Belgia, este stabilă.


„A ajuns ieri, în jurul orei 12.00 în Belgia (n.r. la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles). S-a efectuat şi o procedură de dializă. S-au efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18.00, avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo. Primele intervenţii le-a suferit la Spitalul Floreasca, în dimineaţa zilei de ieri (n.r. duminică), când a aterizat”, a explicat Nelu Tătaru, într-o declaraţie de presă la sediul Ministerului Sănătăţii, transmite Agerpres.

Ministrul a precizat că, în urma reevaluării făcute la Spitalul de Urgenţă Floreasca, s-a constatat că medicul a suferit arsuri pe 70-75% din suprafaţa corpului.

„S-a făcut şi o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală, reevaluarea de la Floreasca reprezenta 70-75% arsuri”, a indicat ministrul.