Autoutilitara a fost achiziţionată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.


Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, şi-a mărit flota de autospeciale de intervenţie în zona montană cu încă o autoutilitară, se arată într-un comunicat. Autospecialele sunt dotate cu toate echipamentele şi dispozitivele necesare salvării de vieţi în zona montană.

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost predate serviciilor publice judeţene Salvamont un număr de 34 de autospeciale de intervenţie în teren montan, dotate corespunzător activităţii de salvare montană, inclusiv cu remorcă pentru câinii de căutare – salvare.

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaţilor şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări şi decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe şi pante accentuate, se precizează în comunicat.

Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj îşi măreşte, în acest fel, baza materială, care mai cuprinde: şase baze de salvare (Cheile Turzii, Băişoara, Beliş, Bălceşti, Doda Pilii şi Vlădeasa), două puncte de acordare a primului ajutor medical tip container la domeniile schiabile Mărişel şi Buscat, patru autoutilitatre de intervenţie în zona montană, două UTV-uri, un snow-mobile, o barcă, o dronă cu termoviziune precum şi echipamente individuale şi colective pentru salvarea montană, din mediul subteran speologic şi pentru echipa de scafandri.

 




Ginecologia (1)