Peste 200 de specialişti în sănătate din toată ţara participă, în perioada 22 - 24 septembrie, la Conferinţa naţională a medicilor rezidenţi din specialitatea Dermatovenerologie. Evenimentul este organizat pentru prima dată la Oradea, de către Societatea Română de Dermatologie (SRD).


Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele Conferinţei ReziDerma 2023, medicul orădean Ilarie Brihan, la această ediţie a conferinţei, a zecea, cei peste 200 de participanţi, „prestigioşi profesori de dermatologie şi coordonatori de clinici universitare, împreună cu reputaţi dermatologi şi cu medici rezidenţi”, reprezentând clinici universitare din ţară, vor dezbate aspecte complexe şi de actualitate din domeniu.

„Suntem bucuroşi să venim cu o manifestare ştiinţifică de tradiţie (...) într-un oraş care, în ultimii ani, a investit mult în infrastructura de sănătate şi care are o Facultate de Medicină în plină ascensiune”, a declarat preşedintele Comisiei de Dermatologie a Ministerului Sănătăţii şi secretarul general al SRD, dr Alin Nicolescu.

Pentru a promova ştiinţa şi educaţia, şi pentru a sprijini tânăra generaţie de dermatologi, Societatea Română de Dermatologie organizează această Conferinţă dedicată lor, suportând, în totalitate, costurile organizatorice, inclusiv cele privind transportul, cazarea şi masa participanţilor la conferinţă, se arată în comunicatul preluat de Agerpres.

Sunt programate o serie de workshop-uri, sesiuni ştiinţifice şi simpozioane în cadrul cărora vor fi abordate subiecte diverse ce privesc cercetări ştiinţifice de imunologie şi fiziopatologie în afecţiunile cutanate, corelate cu ultimele descoperiri terapeutice.

Organizată cu sprijinul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, prima zi a Conferinţei debutează în Amfiteatrul Spitalului Judeţean.

În zilele a doua şi a treia, desfăşurate în sala mare a Teatrului Regina Maria şi, respectiv, în sala Paladium a Hotelului Continental Forum Oradea, vor fi abordate, în cadrul celor şase sesiuni de lucrări, teme care vizează patologii complexe - de la afecţiuni alergice, boli genetice, boli cu componentă imunologică şi boli autoimune, până la boli cu transmitere sexuală şi probleme de dermato-oncologie.

Vor fi prezentate ultimele noutăţi în domeniul cercetărilor dermatologice la nivel mondial, sub forma a 20 de simpozioane ştiinţifice educaţionale, privind noile descoperiri fiziopatologice şi terapeutice în psoriazis, dermatită atopică, patologie vasculară, şi chiar prevenţia şi combaterea îmbătrânirii premature.

„Sunt deosebit de onorat de susţinerea conducerii SRD şi de tot sprijinul acordat pentru ca ReziDerma 2023 să aibă loc la Oradea. Este o mare bucurie pentru noi să le fim gazde colegilor noştri din celelalte clinici universitare din ţară şi să realizăm acest schimb de bune practici ce vizează actul medical şi rezultatele cercetării ştiinţifice în domeniul dermatologiei, aici, la noi acasă; să le oferim posibilitatea de a avea contact cu infrastructura de sănătate orădeană şi de a se bucura de multiculturalismul şi multiconfesionalismul oraşului nostru, reflectat în bogăţia sa arhitecturală; şi nu în ultimul rând pentru faptul că, la 95 de ani de S.R.D., am reuşit să punem, de la Oradea, o cărămidă la formarea viitorului dermatologiei româneşti”, a afirmat conf. univ. dr, Ilarie Brihan, şeful Secţiei clinice de Dermato-venerologie şi al Compartimentului alergologie şi imunologie clinică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, precum şi membru în Colegiul Director al SRD.

Sursă foto: srd.ro

 




Alergologia