Procurorii DNA efectuează luni, 18 septembrie, percheziţii la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, într-un dosar de corupţie legat de achiziţii publice.


Ancheta vizează şi numirea unor persoane în funcţii de conducere în unităţi spitaliceşti din Bucureşti, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.

DNA a anunţat oficial, într-un comunicat, că în cursul zilei de luni, 18 septembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în opt locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie - august, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti”, se precizează în document.

Conform Agerpres, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a spus că a aflat din presă despre percheziţiile DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti, dar că este foarte bine că se fac verificăr în cazul în care există suspiciuni.





Ginecologia (1)