Au fost confirmate 473 de cazuri noi de infecţii cu coronavirus în China, anunţă, miercuri, Reuters, numărul deceselor rămânând nouă. De asemenea, peste 1.400 de persoane care au intrat în contact cu bolnavii se află în carantină, potrivit vicepreşedintelui Comisiei Naţionale de Sănătate din China, Li Bin.

Oficialul chinez a mai declarat că există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană şi a adăugat că „există posibilitatea unei mutaţii virale şi a unei răspândiri mai mari a bolii”.

Virusul, care şi-a făcut apariţia în oraşul Wuhan din centrul Chinei la sfârşitul anului trecut, s-a răspândit în alte zone, inclusiv în Beijing şi Shanghai, cazuri fiind înregistrate însă şi în SUA, Thailanda, Coreea de Sud şi Japonia.

Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al Oorganizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că, cel mai probabil, numărul de cazuri va creşte pe măsură ce autorităţile chineze vor continua testarea cetăţenilor.

Noul tip de pneumonie este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan.

Nu a fost încă depistată sursa virusului. Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.