New England Journal of Medicine (NEJM) a publicat rezultatele pozitive şi detaliate ale studiului ODYSSEY OUTCOMES, ce a inclus 18.924 de pacienţi. Praluent s-a asociat cu un risc de deces de orice cauză cu 15% mai mic. Analize suplimentare, inclusiv referitoare la mortalitate, urmează să fie prezentate în cadrul American Heart Association Scientific Sessions 2018, între 10–12 noiembrie a.c.

Studiul ODYSSEY OUTCOMES a arătat că Praluent® (alirocumab) a redus semnificativ riscul de evenimente adverse majore cardiovasculare (MACE) la pacienţii care au avut recent un sindrom coronarian acut (SCA) incluzând infarctul miocardic acut şi angina instabilă.

Evenimentele adverse majore cardiovasculare au fost înregistrate la 903 pacienţi (9,5%) din grupul cu Praluent şi la 1.052 pacienţi (11,1%) din grupul placebo. Mortalitatea de orice cauză a fost mai mică la pacienţii trataţi cu Praluent. Astfel, Praluent s-a asociat cu un risc de deces cu 15% mai mic; decesele au survenit la 334 (3,5%) pacienţi din grupul cu Praluent şi la 392 (4,1%) pacienţi din grupul cu placebo

În NEJM sunt prezentate şi rezultatele obiectivului primar MACE şi ale altor obiective secundare (inclusiv mortalitate), pe subgrupuri specificate în funcţie de nivelul LDL-C* la includerea în studiu. Rezultatele au arătat că pacienţii cu LDL-C iniţial mai mare (≥ 100 mg/dL) prezintă un risc mai mare de MACE, precum şi de evenimente incluse în obiectivele secundare (cum ar fi deces). La această categorie de pacienţi s-a înregistrat cea mai mare reducere de risc: în grupul cu Praluent, evenimentele adverse majore cardiovasculare au fost reduse cu 24%, iar mortalitatea de orice cauză a fost cu 29% mai mică comparativ cu placebo. Reacţiile adverse au fost similare în cele două grupuri, cu excepţia reacţiilor locale la locul de injecţie (Praluent 3,8%, placebo 2,1%).

Rezultatele studiului ODYSSEY OUTCOMES au fost prezentate pe 10 martie a.c. la a 67-a întâlnire anuală a American College of Cardiology’s (ACC.18) în Orlando, Florida. Puteţi vedea prezentarea accesând link-ul următor: https://accscientificsession.acc.org/features/2018/03/video-sanofi-regeneron). Analize suplimentare, inclusiv referitoare la mortalitate, vor fi prezentate în cadrul American Heart Association Scientific Sessions 2018, între 10–12 noiembrie a.c.