La Moscova, salariaţii din sectorul serviciilor vor fi obligaţi să se vaccineze. Primul termen impus de autorităţi este jumătatea lunii iulie, când 60% din angajaţi vor trebui să fie imunizaţi cu cel puţin o doză de ser.


Decizia aparţine primarului Moscovei, Serghei Sobianin, ca o soluţie pentru a contracara „evoluţia epidemiologică dramatică”, arată publicaţia Le Monde. Angajatorii au obligaţia de a emite rapoarte periodice, legate de stadiul vaccinării propriilor angajaţi.

În capitala Rusiei, 12.000 de persoane infectate cu coronavirus sunt internate, la ora actuală, în spital, arată Science et Avenir, preluând o ştire AFP. Gradul de morbiditate a atins vârful înregistrat la finele anului trecut, în timpul celui de-al doilea val, a subliniat primarul moscovit.

Anunţul obligaţiei de vaccinare anti-COVID-19 este o premieră în Rusia. Moscova are circa 13 milioane de locuitori, însă doar 1,8 milioane s-au vaccinat.

Vaccinul Sputnik V, dezvoltat de autorităţi, nu inspiră încredere cetăţenilor. Primăria Moscovei a organizat tombole cu premii în autoturisme, pentru cei care se vaccinează, însă nici asta nu i-a convins pe rezidenţi.

Rusia este una din ţările cele mai afectate de pandemie. Din decembrie anul trecut, doar 19 milioane de ruşi – sub 13% din populaţie – au primit cel puţin o doză de vaccin.

 

Psihiatru (2)