Prima bază de tratament de stat din Bucureşti, dotată cu balneologie, se află în Sectorul 6. A fost amenajată în cinci luni la Centrul „Floare Roşie” şi îşi deschide porţile pentru pacienţi pe 3 iulie.


Noua secţie are aparatură de ultimă generaţie, iar şedinţele de tratament vor fi gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Baza de tratament de la Centrul „Floare Roşie”, aflat în subordinea DGASPC Sector 6, este singura de stat, din Bucureşti, care oferă, pe lângă masaj, kinetoterapie, fizioterapie, şi balneologie, se arată într-un comunicat

Are 11 specialişti - şapte kinetoreapeuţi, doi maseuri, doi asistenţi şi un medic de recuperare, medicină fizică şi balneologie -  şi este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie: tecar, aparat pentru drenaj limfatic, combină fizioterapie - laser - ultrasunete, mgnetoterapie, shockwave (ESWT), aparat terapie unde scurte, hidrokinetoterapie cu bazin şi scaun hidraulic, cadă duş subacval şi băi galvanice.

Aparatura este nouă şi a costat 284.000 de lei, bani proveniţi de la Centrul „Sfântul Nectarie”, care reuşeşte deja să se autofinanţeze.

„Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 şi nu doar”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

La noua bază de recuperare, capacitatea este de 100 de persoane pe lună. Serviciile vor fi decontate din data de 1 iulie, când se va definitiva documentaţia cu Casa Naţională de Sănătate, se precizează în comunicat..

Cei interesaţi îşi pot face programare pe site-ul unităţii. Baza de tratament va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, cu menţiunea că vinerea vor fi trataţi doar vâstnicii care locuiesc la Centrul „Floare Roşie”.

 




Psihiatru (2)