Dr. Raed Arafat, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost decorat, la 1 octombrie, de Republica Italia, cu distincţia „Grande Ufficiale dell’Ordine della Stella d’Italia”. Festivitatea a fost găzduită de Ambasada Italiei la Bucureşti, distincţia fiind oferită de Excelenţa Sa, Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italia în România.


În cadrul ceremoniei de decorare, Excelenţa Sa, Marco Giungi, le-a vorbit invitaţilor despre ajutorul şi suportul oferit Republicii Italiei de către statul român, sprijinirea cadrelor medicale din Italia prin deplasarea medicilor şi asistenţilor români în zonele intens afectate de coronavirusul SARS-CoV-2 şi, de asemenea, a adresat mulţumiri tuturor autorităţilor române pentru suportul oferit în această perioadă dificilă pentru întreaga lume.

La eveniment, printre distinşii invitaţi, medici, asistenţi, cadre militare din diferite arme, reprezentanţi ai mai multor corpuri diplomatice au fost prezenţi ministrul afacerilor externe, domnul Bogdan Aurescu şi consilierul prezidenţial doamna doctor Diana Păun, potrivit unei informări a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Sunt extrem de onorat să primesc această decoraţie şi doresc să mulţumesc preşedintelui Italiei şi Excelenţei Sale, domnului ambasador Marco Giungi, pentru acest lucru. Totuşi, vreau să subliniez că tot ceea ce am făcut ar fi fost imposibil dacă nu beneficiam de sprijinul pe care l-am avut de la colegii mei şi de la echipa cu care lucrez de mult timp. O mică parte din acea echipă este alături de noi astăzi, aici, şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru că au venit. A lucra împreună, ca o echipă, în slujba binelui, nu este deloc uşor, implică dedicare şi sacrificiu, are suişuri şi coborâşuri, dar, cu siguranţă, este cel mai satisfăcător mod de a-ţi trăi viaţa. În perioadele dificile, cum ar fi perioada prin care trecem acum, avem nevoie mai mult ca oricând să lucrăm împreună, să ne îngrijim unul de celălalt, deşi ne confruntăm cu toţii cu aceleaşi provocări şi cu aceleaşi probleme. Puţină lume ştie despre legăturile noastre cu Italia în domeniul medicinei de urgenţă, încă din anii '90, şi despre sprijinul pe care l-am primit de la prietenii noştri de acolo pentru a continua dezvoltarea sistemului de urgenţă în România. Crucea Roşie italiană, serviciul de urgenţă de la Brescia, „Brescia Soccorso”, au fost printre entităţile care au jucat un rol important în evoluţia sistemului de urgenţă în anii ‘90 şi începutul anilor 2000”, a declarat dr. raed Arafat.

Sursa foto: DSU/Facebook