RASCI, asociaţia reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală din România, şi-a ales noua echipă de conducere în cadrul celei mai recente Adunări Generale, din data de 29 martie 2022.


Funcţia de preşedinte a Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale (RASCI) va fi ocupată în noul mandat de Iulia Roşian, General Manager în cadrul Sanofi Consumer Healthcare România-Moldova, iar noul vicepreşedinte va fi Costin Ioan Vasilescu, Head of Regulatory and Medical Affairs – SEE în cadrul Reckitt Benckiser, se precizează într-un comunicat.

Iulia Roşian este absolventă a facultăţii de medicină şi are o experienţă de peste 20 de ani în poziţii de conducere în companii reprezentative pentru piaţa farmaceutică din România - deţinând anterior rolul de Vicepreşedinte RASCI, timp de 3 mandate consecutive.

„Ca reprezentant Sanofi Consumer Healthcare, membru fondator RASCI, mă bucur că am avut onoarea de a aduce o contribuţie semnificativă la evoluţia industriei de self-care din România. Împreună cu membrii noştri, am reuşit într-un timp scurt să dezvoltăm Asociaţia şi să poziţionăm RASCI ca un partener de dialog influent şi credibil în raport cu factorii de decizie, precum şi să contribuim la îmbunătăţirea educaţiei pentru sănătate a românilor. În calitate de Preşedinte RASCI, mă voi asigura că avem continuitate şi coerenţă în toate proiectele demarate, urmărind priorităţile strategice ale Asociaţiei”, a declarat Iulia Roşian.

Anterior membru în Consiliul Director RASCI, Costin Ioan Vasilescu este absolvent al facultăţii de farmacie şi are o experienţă de peste 18 de ani în industria farmaceutică, dintre care peste 10 în poziţii de coordonare în departamente de Regulatory Affairs din cadrul mai multor companii de renume de pe piaţa din România.

„Sunt onorat nu doar să fac parte, în continuare, din echipa RASCI, ci şi să am ocazia, din acest rol, să dezvolt mai departe proiecte importante iniţiate de Asociaţie, menite să genereze schimbări cu impact pozitiv atât pentru consumator, cât şi pentru sistemul de sănătate din România. Sunt convins că, prin efortul comun al membrilor noştri, vom continua să avem rezultate impresionante, care să ne aducă mai aproape de obiectivul nostru de a face consumatorul român de mâine mai sănătos, informat şi capabil să ia decizii responsabile pentru sănătatea lui”, a declarat Costin Ioan Vasilescu.

Consiliul Director RASCI este completat de alţi trei membri: Ana-Diana Buru - Cluster Regulatory Affairs Lead România, Moldova, Ucraina şi Ungaria în cadrul GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Ramona Brumă - Head of Regulatory Affairs for CEE Subcluster (Romania & Bulgaria & Rep. Moldova) în cadrul Bayer Consumer Health şi George Pachiţanu -  Senior  Business Development Manager România în cadrul Johnson & Johnson Consumer Health. Membrii Consiliului Director RASCI sunt aleşi pentru un mandat de doi ani. Diana Mereu rămâne în conducerea Asociaţiei, ca Director Executiv, se mai precizează în comunicat.

RASCI susţine administrarea responsabilă şi avizată de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, prin informarea corectă şi educarea consumatorilor români.

 

 

Farmacist