Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a semnat un protocol cu rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, profesor universitar doctor Diana Moş, pentru organizarea evenimentului „Weekend cultural la UMFST”.


Evenimentul este programat să se desfăşoare în primăvara acestui an la Târgu Mureş, se arată pe pagina de Facebook a rectorului Leondard Azamfirei.

„În urma acestei decizii, proiectul cultural comun al celor trei universităţi: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică «I. L. Caragiale» din Bucureşti (rector, prof. univ. dr. Liviu Lucaci), Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie «G. E. Palade» va începe în Târgu Mureş în luna martie 2023, odată cu stagiunea de primăvară-vară a seriei de evenimente «Weekend cultural la UMFST»”, se arată în postare.

Programul manifestărilor culturale (spectacole de teatru, evenimente muzicale şi cinematografice) susţinute de studenţii şi profesorii celor două universităţi naţionale de artă va fi făcut public în curând.

„Sperăm astfel să redescoperim arta în Târgu Mureş, sub diversele ei forme de exprimare, să o facem accesibilă fiecăruia şi să redăm oraşului un plus de viaţă, de această dată, culturală”, a mai subliniat rectorul.

Sursă foto: Facebook Leondard Azamfirei




Psihiatru (2)