BalneoMap este a hartă digitală a resurselor balneare din ţară, cu peste 500 de puncte din 121 de localităţi. Este o iniţiativă a Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania, proiectul fiind susţinut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.


Harta digitală interactivă este dedicată resurselor balneare -  izvoare, ape minerale, lacuri terapeutice, mofete, surse de nămol, zone cu potenţial balnear şi povestea acestora. Scopul platformei este să aducă oamenii mai aproape de aceste leacuri, care servesc la menţinerea sănătăţii în mod natural, în spiritul culturii balneare de odinioară, se arată într-un comunicat.

„Conform estimărilor, România deţine o treime din resursele balneare ale Europei. Din păcate, acestea sunt încă insuficient valorificate. În aproximativ un an am reuşit să sprijinim lansarea unei platforme digitale a resurselor balneare şi să o dezvoltăm. Am început cu 37 de localităţi, iar prin dezvoltare, România are acum o hartă digitală a resurselor balneologice naţionale cu pese 500 de puncte balneare din 121 de localităţi. (...) Orice cetăţean are acces acum la informaţii de calitate privind beneficiile balneologiei, ceea ce contează cu siguranţă în atragerea numărului de turişti. Sunt convins că un astfel de instrument este util şi pentru investitori.” a declarat consilierul de stat László Borbély.

Borbély, citat de Agerpres, a spus că peste 60.000 de bilete de tratament în zonele cuprinse pe harta digitală au fost decontate în 2023.






ORL