Rectorul UMFST „G.E. Palade” Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a semnat la Ministerul Sănătăţii, împreunã cu ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, contractul de finanţare pentru construcţia de către UMFST a Centrului de instruire în vederea dezvoltării competenţelor pentru personalul din sistemul public de sănătate - MED-X.


Contractul are o valoare de 12,8 milioane de euro şi este finanţat prin Componenta C12 - Sănătate REFORMA: R3 - Dezvoltarea capacităţii pentru managementul serviciilor de sănătate şi managementul resurselor umane din sănătate, se arată pe pagina de Facebook a universităţii târgmureşene.

„Proiectul va permite construirea unui centru modern de formare şi perfecţionare a resursei umane din sectorul sanitar, având la bază metode moderne de învăţământ medical, inclusiv simulatoare medicale de înaltă rezoluţie pentru toate specialităţile medicale, tehnologii VR şi de interpretare a imagisticii medicale utilizând AI, tehnologii de tip e-learning”, se subliniază.

Centrul va avea, de asemenea, săli de conferinţe - una dintre ele, de 600 locuri, pentru evenimente medicale - , săli pentru activităţi practice, seminarii şi ateliere de lucru.

„În acest fel, proiectul va contribui semnificativ la creşterea calităţii pregătirii cadrelor medicale din regiune”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie

 




Medic