Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare deschide o anchetă pentru a analiza cazul elevei de 15 ani care a murit la scurt timp după ce a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Ancheta are loc după ce părinţii au declarat presei locale că nu înţeleg cum s-a produs decesul, din moment ce fata a intrat pe picioarele ei la Urgenţe.


„Suntem alături de familia minorei R.K.S., decedată la Unitatea de Primiri Urgenţe în data de 18.01.2023, exprimându-ne întreaga noastră compasiune, cu precizarea că s-au făcut toate demersurile necesare în vederea analizei acestui caz din punct de vedere medico-legal, profesional şi etic de către comisii de specialitate distincte, inclusiv Colegiul Medicilor, având ca obiectiv identificarea eventualelor erori sau abateri de la normele practică şi conduită etică şi deontologică. La momentul finalizării acestor demersuri vor fi aplicate imediat toate măsurile care decurg din normele legislative în vigoare”, arată instituţia, într-un comunicat preluat de Agerpres

Potrivit documentului, tânăra a murit după al doilea stop cardiorespirator, având probleme de respiraţie.

„În data de 18.01.2023, ora 15.21, s-a prezentat la UPU o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturaţie oxigen 88%. A fost preluată de echipa de Urgenţe majore şi intubată, primele investigaţii pledând pentru un cord pulmonar acut şi suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză. În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susţinere a funcţiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19,10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată”, a precizat sursa citată.

 Pediatru