Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, ea fiind cel mai vârstnic donator din România.


Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, se arată într-un comunicat al SCJU Târgu Mureş.

„Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, se arată în comunicat.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – dr. Bianca Grigorescu – kdp, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de Duminică este a treia din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

 


Medic