Institutul Naţional de Sănătate Publică, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, Societatea Română de Cardiologie, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, anunţă conferinţa de încheiere a proiectului „Totul pentru inima ta”.


Proiectul „Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular”, cofinanţat  din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, a fost fost  implementat din data de 29 iulie 2020, se arată într-un comunicat.

Şi-a propus ca 165.001 persoane, dintre care minimum 50% aparţinând grupurilor vulnerabile, să benefecieze de servicii de screening pentru factorii de risc cardiovascular. În cadrul proiectului, 900 de specialişti implicaţi în derularea screeningului au beneficiat de programele de formare, în vederea asigurării unui înalt nivel de competenţe.

Pe data de 18 octombrie se organizează conferinţa finală, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Scopul conferinţei este prezentarea rezultatelor proiectului, a provocărilor întâmpinate şi a planurilor pentru viitoarele activităţi în vederea asigurării sustenabiltăţii acestuia, se mai arată.






Alergologia