Secţia de Diabetologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare şi-a suspendat activitatea, din lipsă de medici, informează unitatea medicală.


Potrivit reprezentanţilor spitalului, a fost publicată în mai multe etape scoaterea la concurs a posturilor vacante, însă nu s-a prezentat niciun candidat, în momentul de faţă fiind publicat un anunţ pentru angajarea unui medic specialist/primar cu contract de prestări servicii la nivelul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din Ambulatoriul integrat.

„În pofida eforturilor noastre de recrutare de personal medical superior, Secţia şi Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din unitatea noastră se confruntă cu o criză severă de medici, în contextul în care din efectivul de patru medici, doi medici şi-au încetat activitatea şi alţi doi sunt unul în incapacitate temporară de muncă şi un altul în concediu de creştere a copilului. În consecinţă, începând cu data de 01.07.2023, se suspendă temporar activitatea secţiei şi Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice, cu menţiunea că această incapacitate este specifică strict pentru luna în curs, data exactă a reluării activităţii urmând a fi comunicată”, arată reprezentanţii unităţii medicale, citaţi de Agerpres.

În această perioadă, cazurile medicale în specialitatea amintită vor fi dirijate către unităţile cu paturi şi alţi furnizori acreditaţi din judeţ, în baza relaţiilor specifice de colaborare cu unitatea în cauză, se mai precizează.

Sursă foto: Facebook Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare

Psihiatru (2)