În fiecare an, în septembrie este marcată la nivel mondial luna conştientizării cancerului de sânge. Iniţiativa are scopul de a informa publicul despre acest tip de cancer, dar şi de a reuni comunităţi, profesionişti din domeniul sănătăţii şi organizaţii într-un efort comun de solidaritate cu cei afectaţi de această boală şi cu familiile lor.


Cancerele de sânge, precum leucemia, limfomul şi mielomul multiplu sunt boli extrem de grave care afectează sângele, măduva osoasă şi sistemul limfatic, se arată într-un comunicat al companiei biofarmaceutice Takeda.

Diagnosticarea precoce şi tratamentul prompt sunt cheia pentru gestionarea eficientă a cancerului sanguin. Diagnosticat în stadii avansate, şansele de vindecare scad semnificativ. În aceste situaţii, accesul la tratamente inovatoare înseamnă o şansă la viaţă pentru cei afectaţi de cancerul de sânge.

„Inovaţia în cercetarea şi dezvoltarea medicamentelor şi terapiilor permite dezvoltarea de tratamente mai eficiente şi mai bine tolerate pentru pacienţii cu cancer sanguin. Aceste tratamente pot mări şansele de supravieţuire şi pot îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor. Luna septembrie este un moment în care Takeda subliniază încă o dată importanţa inovaţiei în tratarea acestor boli grave. Credem că inovaţia aduce speranţă şi posibilităţi noi pentru pacienţi şi poate contribui semnificativ la combaterea cancerului sanguin şi îmbunătăţirea rezultatelor tratamentului. Trebuie să menţionăm faptul că România a făcut progrese importante în domeniul oncologiei, prin adoptarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului, ale cărui prevederi sunt aliniate cu cele ale Planului European. Însă mai sunt paşi de făcut, odată cu implementarea Normelor tehnice de aplicare ale Planului Naţional, fiind necesare activităţi de detectare timpurie a bolilor oncologice prin promovarea unor programe naţionale de screening, precum şi măsuri de management integrat al pacienţilor oncologici”, a declarat Todor Kesimov, Country Head Takeda Romania.

 



Oncolog