Spitalele Colentina şi Colţea, care împreună deservesc anual peste 300.000 de pacienţi, au beneficiat recent de investiţii importante în echipamente medicale de ultimă generaţie, anunţă primarul Capitalei, Nicuşor Dan.


Cele două spitale au fost dotate cu sterilizatoare cu abur şi cu plasmă, toate de mare capacitate, în valoare totală de 4,61 milioane de lei, arată edilul, pe pagina sa de Facebook.

Spitalul Colţea a achiziţionat mai multe aparate mobile de radiologie de ultimă generaţie, o platformă de sigilare vasculară (electrochirurgie), o trusă de videoendoscopie terapeutică, un sistem complet de videostroboscopie, un sistem de chirurgie minim invazivă ORL, 4 aparate de anestezie cu monitor inclus, un sistem complet pentru analiză citogenetică şi hibridizare in situ fluorescentă, o autosanitară tip A2 şi multe alte echipamente care îmbunătăţesc substanţial nivelul de îngrjire şi tratament asigurat pacienţilor, arată primarul în postare.

„Pentru aceste achiziţii am alocat, prin ASSMB, instituţie coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, aproximativ 25 de milioane de lei”, adaugă Nicuşor Dan.

 
ORL