La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, în Staţionarul III, au început ample lucrări de reabilitare a întregii clădiri. Acţiunea se face exclusiv din donaţii, pe principiul „Adoptă un salon”, întreaga comunitate fiind implicată.


Structura spitalului este pe trei nivele, respectiv pe trei secţii medicale: Pneumologie, Boli Infecţioase şi Dermato-Venerologie. Staţionarul III este o clădire veche, din 1957, în care de aproape 30 de ani nu s-au mai efectuat niciun fel de investiţii. De la începutul pandemiei, clădirea a fost destinată tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare respective.

Dată fiind starea de degradare a clădirii şi conturile blocate ale unităţii sanitare, din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani, a fost demarată, prin Asociaţia Cultură şi Fapte Bune, campania ,,Adoptă un salon”.

„Aceeaşi asociaţie, acum doi ani, prin însufleţirea doamnei Lili Gherle, a mai realizat campanii prin care spitalul a fost ajutat, atunci fiind la scară mai mică, dar acum acţiunea se înscrie în tipare mult mai mari”, se mai arată în comunicatul semnat de directorul medical dr. Emil Bunda şi de managerul dr. ec. Alina Stancovici.

Prin donaţii şi implicare din partea comunităţii a fost demarată, pe 31 mai, acţiunea de renovare. O parte din instituţiile publice din judeţ - ISU Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Caraş-Severin, Jandarmeria Caraş-Severin - , societăţile comerciale Aquacaraş, Electroechipament şi TMK din municipiu, licee şi şcoli generale, dar şi alte societăţi comerciale din Reşiţa şi din judeţ ori persoane fizice au adoptat unul sau mai multe saloane, acestea fiind renovate complet cu materiale de construcţie şi muncă voluntară din partea celor implicaţi. În aceeaşi perioadă, unitatea sanitară a încheiat un contract de voluntariat şi cu Penitenciarul din Tmişoara, care s-a oferit astfel să dea o mână de ajutor.

Pe lângă instituţiile publice şi societăţile comerciale, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în subordinea căruia se află spitalul, a finanţat reabilitarea reţelei de oxigen. Primăria municipiului Reşiţa asigură transportul deşeurilor şi a persoanelor care derulează activităţi de voluntariat şi contribuie şi cu dotarea curţii spitalului cu mobilier urban.

Inclusiv personalul medical este implicat în renovare – de la medici la asistente, infirmiere şi personal auxiliar.

Conducerea unităţii sanitare ţine să le mulţumească celor care s-au implicat, acţiunea „Adoptă un salon”, concluzionând că „mai multe suflete au adoptat sufletul spitalului”.

Pe pagina de Facebook a asociaţiei iniţiatoare se arată că, de la debutul campaniei, s-au strâns 66.120 de lei, din care s-au consumat 44.885 lei.

Cei care doresc să ajute o pot face donând în contul Asociaţiei Cultură şi Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania, RO27BTRLRONCRT0534555501.

 

Medic