Muzeul Naţional Brukenthal continuă cel mai amplu proiect expoziţional din ultimii ani din ţară - promovarea stampei japoneze. Unele expoziţii tematice au fost organizate în premieră în România şi în Europa de Est.


Din 2018, colaborarea cu Ambasada Japoniei în România, cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu - FITS şi cu avocatul George Şerban, deţinător al unei colecţii private, a dus la organizarea în ţară a 17 expoziţii de stampe japoneze, se arată pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional Brukenthal.

În ultimii ani, Ziua Împăratului Japoniei s-a sărbătorit în România şi prin expoziţiile cu stampe. „Lucrul acesta îl facem şi în acest an la Sibiu (...) prin această premieră expoziţională - stampe japoneze şi statui cu Samurai. De asemena avem deosebita onoare ca la acest eveniment să participe ES Domnul Katae Takashi, Ambasadorul Japoniei în România”, a declarat curatorul Alexandru Constantin Chituţă.

În perioada Edo (1615–1868), cultul războinicului, bushido, s-a oficializat. Acest cod de comportament idealizat era centrat pe onoare şi pe fidelitatea faţă de stăpân. Samuraii au moştenit estetica şi practicile tradiţionale ale predecesorilor lor, se mai arată în comunicat. 

Sursă foto: Facebook Brukenthal National Museum / Muzeul Naţional Brukenthal
 





Psihiatru (2)