La data de 13 februarie, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca a găzduit lansarea proiectului ALERT-ASCVD - o iniţiativă derulată în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca şi Novartis România.


Proiectul este destinat monitorizării pacienţilor cu risc cardiovascular foarte înalt, după un prim episod de spitalizare după boala aterosclerotică. Secţiile de cardiologie şi neurologie din spitalele menţionate vor înscrie pacienţi în program, urmărind o serie de parametri biologicim se arată pe pagina de Facebook a universităţii clujene.

Pacienţii vor primi informaţii despre boală şi despre un stil de viaţă sănătos şi vor fi urmăriţi activ pe parcursul a 12 luni, optimizând astfel planificările la control şi evaluările periodice.

Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca la sfârşitul acestuia pacienţii înscrişi să fie mai bine monitorizaţi, cu rezultate mai bune asupra aderenţei la tratament, a stării de sănătate, iar activitatea de monitorizare să fie uşurată prin sistemul IT al spitalului, în colaborare cu firma GamaIT.

Proiectul se bucură de susţinerea conducerii UMF „Iuliu Haţieganu” şi a secţiilor implicate, iar rezultatele obţinute vor putea fi utilizate pentru elaborarea şi argumentarea unor politici de sănătate la nivel naţional, pentru îmbunătăţirea monitorizării şi accesului la îngrijiri de sănătate pentru pacienţii cu risc cardiovascular foarte înalt, se mai subliniază în postare.

Sursă foto:UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca

 




Oncolog